2023. május 25., csütörtök

Tavaszi paradicsomleves

 

 

   Hozzávalók

1 csomó újhagyma

1 kis doboz paradicsompüré

1 evőkanál olaj

zellerlevél

babérlevél

bors

tejföl

(cukor)

Elkészítése

Egy evőkanál olajban aranyszínűre pirítjuk az újhagyma apróra vágott fehér részét, hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük egy liter vízzel. Sóval, csipetnyi őrölt borssal, néhány szál nagyon finomra vágott zellerlevéllel, körömnyi babérlevéllel ízesítjük.

 Kis lángon 10 percig főzzük, majd beletesszük karikára vágva az újhagyma zöld részét. Tovább főzzük még 10 percig.  Megkóstoljuk, ha túl savanykásnak találjuk, csipetnyi cukorral szelídítjük az ízét.

Tálalás

Tálaláskor minden adag tetejére 1-1 kiskanálnyi tejfölt teszünk, és a látvány kedvéért  zellerlevelekkel díszíthetjük

(1340 J / 320 kal )

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése