Hozzávalók
1 csomó újhagyma
1 kis doboz paradicsompüré
1 evőkanál olaj
zellerlevél
babérlevél
só
bors
tejföl
(cukor)
Elkészítése
Egy evőkanál olajban aranyszínűre pirítjuk az újhagyma apróra vágott fehér részét, hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük egy liter vízzel. Sóval, csipetnyi őrölt borssal, néhány szál nagyon finomra vágott zellerlevéllel, körömnyi babérlevéllel ízesítjük.
Kis lángon 10 percig főzzük, majd beletesszük karikára vágva az újhagyma zöld részét. Tovább főzzük még 10 percig. Megkóstoljuk, ha túl savanykásnak találjuk, csipetnyi cukorral szelídítjük az ízét.
Tálalás
Tálaláskor minden adag tetejére 1-1 kiskanálnyi tejfölt teszünk, és a látvány kedvéért zellerlevelekkel díszíthetjük
(1340 J / 320 kal )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése