2014. október 10., péntek
Szardíniás fejes saláta
Hozzávalók : 2 fej saláta
1 doboz apróhalas olajos szardínia konzerv
2 dl tejföl
2 tojás keményre főzve
citromlé
Elkészítése : Leveleire szedjük, megmossuk, megszárítjuk a salátákat, majd ujjnyi laskára vágva tálba terítjük. A szardínia levét simára keverjük a tejföllel, néhány csepp citromlével és a haldarabok összetört felével. Az öntetet a salátacsíkokra öntjük, lazán elkeverjük, a tetejére helyezzük az épen hagyott halakat, majd ráreszeljük a kemény tojásokat.
Fél órára behűtjük, de ne hosszabb időre, mert a salátalevelek összeesnek.
Megjegyzés : Kitűnő hideg vacsora.
(3270kJ/780 kcal)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése