2014. október 10., péntek

Szardíniás fejes saláta



Hozzávalók :   2 fej saláta
                        1 doboz apróhalas olajos szardínia konzerv
                        2 dl tejföl
                        2 tojás keményre  főzve
                        citromlé

Elkészítése :   Leveleire  szedjük,  megmossuk,  megszárítjuk  a  salátákat,  majd  ujjnyi  laskára  vágva  tálba  terítjük.  A  szardínia  levét  simára  keverjük  a  tejföllel,  néhány  csepp  citromlével  és  a  haldarabok  összetört  felével.  Az  öntetet  a  salátacsíkokra  öntjük,  lazán  elkeverjük,  a  tetejére  helyezzük  az  épen  hagyott  halakat,  majd  ráreszeljük  a  kemény  tojásokat.
                       Fél  órára  behűtjük,  de  ne  hosszabb  időre,  mert  a  salátalevelek  összeesnek.

Megjegyzés :  Kitűnő  hideg  vacsora. 

(3270kJ/780 kcal) 
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése