Hozzávalók
15 dkg reszelt sajt (jó, ha a fele füstölt sajt)
3 dkg vaj
6 dkg liszt
4 dl tej
4 db tojás kettéválasztva
szerecsendió
zsiradék a sütőtál kikenéséhez
Elkészítése
A vajból a liszttel és a tejjel sűrű besamelt főzünk, és a tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot. Ha kihűlt, simára keverjük a 4 tojássárgájával,egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, végül hozzáadjuk (óvatosan, hogy össze ne törjük) a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Zsiradékkal kikent tűzálló tálba öntjük, és a sütőben, gőzfürdőben, közepes tűznél 30 percig sütjük. (Ha a teteje időnek előtte megbarnulna, fedjük le egy papírlappal.)
Tálalás
Kínálhatjuk magában, de adhatunk hozzá sajtkrémet, sajtmártást vagy egy nagy tál tavaszi salátát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése