..
Hozzávalók
.6 evőkanál rétesliszt
6 evőkanál cukor
6 db egész tojás
3/4 liter tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
25 dkg aszalt szilva
( 5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola)
Elkészítése: A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, a csipetnyi sót egy mély tálban összekeverjük, majd habverővel kevergetve hozzáadjuk a tojásokat és hideg tejet
Alaposan kizsírozunk egy nagy tűzálló tálat vagy olyan formát, amelyiknek nem kivehető az alja, és kirakjuk a megáztatott, kimagvalt, végül egy kicsit megszikkasztott aszalt szilvával.
Ráöntjük a híg tésztát és az előmelegített, forró sütőbe tesszük. Először 10 percig nagy lángon, majd takarékon sütjük addig, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. (kb. 30-40 perc alatt sül át)
Perigordban durvára vágott diót és megáztatott mazsolát is szoktak tenni a lepény aljára, akkor annyival lehet csökkenteni a szilva mennyiségét.
Tálalás
Porcukorral meghintve, langyosan vagy hidegen tálaljuk a tálban vagy a formában és úgy szeleteljük, mint a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése