2022. december 30., péntek

Lencsefőzelék

 



 

Hozzávalók

40 dkg lencse

csontos füstölt hús

szalonnabőr

citromhéj

2 evőkanál olaj 

1 púpos evőkanálnyi liszt

1 kiskanálnyi reszelt vöröshagyma

pirospaprika

ecet

tejföl

Elkészítése

A lencsét megválogatjuk, majd többször váltott hideg vízben átmossuk, végül felöntjük hideg vízzel és másnapig ebben áztatjukEbben a vízben, fedő alatt tesszük fel főni, egy darabka citromhéjjal, kevés szalonnabőrrel vagy egy darabka csontos füstölt hússal és ízlés szerinti sóval ízesítjük. (Tehetünk bele egy babérlevelet is.)

Mikor már majdnem puha, anélkül, hogy a fedőt levennénk róla, a lángot elzárjuk alatta és a tetejét  egy konyharuhával beborítjuk, így a saját gőzében megpuhul anélkül, hogy a szemek széttöredeznének.  

2 evőkanál olajból 1 púpos evőkanál liszttel, kiskanálnyi reszelt vöröshagymával barna rántást készítünk, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, és kevés hideg vízzel felengedve besűrítjük vele a főzeléket. Pár csepp ecettel savanyítjuk

Tálalás

Feltétként tálalhatunk hozzá sült kolbászt, virslit, fasírtot vagy a benne főtt füstölt húst kisebb darabokra vágva.  Csak a tányérokon tejfölözzük.

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése