Hozzávalók
1/2 kg vöröshagyma
1 dl tej
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tejföl
só
bors
(1 tojássárgája - opcionális)
Elkészítése
A vöröshagymát megtisztítjuk, a kisebbeket félbe, a nagyobbakat negyedekbe vágjuk. Annyi sós vízzel öntjük le, hogy éppen ellepje és puhára főzzük.
1 dl hagymafőző vízből és az 1 dl tejből a csapott evőkanálnyi liszttel besamelt főzünk, majd a tűzről levéve elkeverjük az 1 dl tejföllel, és még annyi hagymafőző vizet adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk. Enyhén borsozzuk, ha szükséges ízlés szerint utánasózzuk és a leszűrt főtt hagymát belerakva még egyszer felforraljuk.
(Erősítő étrendben a kész mártásba még egy nyers tojássárgáját is belekeverhetünk.)
Tálalás
Sült húsok mellé köretként tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése