Hozzávalók
2 db kisebb csirke
20-30 gerezd fokhagyma (nem tévedés!)
só
törött bors
szerecsendió
tárkony
zellerzöld
2-3 evőkanál olaj
tejföl (opcionális)
Elkészítése
A csirkéket úgy daraboljuk fel, mintha paprikás csirkét akarnánk készíteni (vagy ennek megfelelő mennyiségű combot és/vagy mellet veszünk). A húsdarabokat egyenként bedörzsöljük sóval, törött borssal és nagyon kevés reszelt szerecsendióval.
Egy nagy tűzálló edénybe 2-3 evőkanál olajat öntünk és egymás mellé belefektetjük a húsdarabokat, megszórjuk apróra vágott friss vagy szárított tárkonnyal, finomra vagdalt zellerzölddel és a vékony karikákra vágott rengeteg fokhagymával. Aláöntünk fél deci vizet, és a tálat betakarva a sütőben nagyjából 50 percig sütjük, közben a húsdarabokat időnként megforgatjuk, hogy a mártás íze jól átjárja. Végül a fedőt levéve a húst szépen megpirítjuk.
Tálalás
Szokták a fokhagymás csirkét tejfölösen is adni; mikor a pecsenye készen van, a húsdarabokat forró tálra rakjuk, a visszamaradt levébe 1 dl tejfölt keverünk és megforrósítjuk (de nem kell felforralni), majd a sült csirkére öntjük.
Leginkább a puliszka illik hozzá, de adhatjuk párolt rizzsel vagy burgonyapürével is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése