2023. március 10., péntek

Fokhagymás csirke provanszi módra

 


 

Hozzávalók

 2 db kisebb csirke

20-30 gerezd fokhagyma (nem tévedés!)

törött bors

szerecsendió

tárkony

zellerzöld

2-3 evőkanál olaj

tejföl (opcionális)

Elkészítése

A csirkéket úgy daraboljuk fel, mintha paprikás csirkét akarnánk készíteni (vagy ennek megfelelő mennyiségű combot és/vagy mellet veszünk).  A húsdarabokat egyenként bedörzsöljük sóval, törött borssal és nagyon kevés reszelt szerecsendióval.

Egy nagy tűzálló edénybe 2-3 evőkanál olajat öntünk és egymás mellé belefektetjük a húsdarabokat, megszórjuk apróra vágott friss vagy szárított tárkonnyal, finomra vagdalt zellerzölddel és a vékony karikákra vágott rengeteg fokhagymával. Aláöntünk fél deci vizet, és a tálat betakarva  a sütőben nagyjából 50 percig sütjük, közben  a húsdarabokat időnként megforgatjuk, hogy a mártás íze jól átjárja. Végül a fedőt levéve a húst szépen megpirítjuk.

Tálalás

Szokták a fokhagymás csirkét tejfölösen is adni; mikor a pecsenye készen van, a húsdarabokat forró tálra rakjuk, a visszamaradt levébe 1 dl tejfölt keverünk és megforrósítjuk (de nem kell felforralni), majd a sült csirkére öntjük.    

Leginkább a puliszka illik hozzá, de adhatjuk párolt rizzsel vagy burgonyapürével is. 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése