Hozzávalók
2 fej saláta
1 tojássárgája
2 egész tojás
1 db citrom
4-5 evőkanál olaj
mustár
só
bors
cukor
Elkészítése
Leveleire szedjük, megmossuk, megszárítjuk, végül kisebb darabokra tépjük a 2 fej salátát, majd jégbe hűtjük.
2 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük.
1 db nyers tojássárgáját apránként összekeverjük a citrom levével, és lassan, közben kevergetve, hozzácsorgatjuk az olajat. Egy mokkáskanálnyi mustárral,ízlés szerint sóval, törött borssal, kevés cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vagy reszelt kemény tojásokat.
Tálalás
A mártást is jégbe hűtjük, és közvetlenül a tálalás előtt öntjük a salátára.
(1720 J / 410 kal)
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése