2023. május 31., szerda

Tavaszi töltött pecsenye

 


 


 

Hozzávalók

80 dkg vastag sertésoldalas vagy sertéskaraj 

5 dkg füstölt szalonna

2 szál újhagyma

20 dkg spenót

10 dkg gomba

1 zsemlye

4 evőkanál zsemlyemorzsa

2 tojás

tej

bors

Elkészítése

A sertésoldalast felszúrjuk, vagy a karajba üreget vájunk A füstölt szalonnát elkaparjuk, kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta az apróra vágott újhagymát, aztán beleforgatjuk a megtisztított ,összevagdalt spenótot. Közé keverjük a megtisztított, felszeletelt gombát, majd sóval, törött borssal ízesítve öt percig pároljuk.

A tűzről levéve összedolgozzuk a tejben megáztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlyével, a négy evőkanál zsemlyemorzsával, a tojásokkal, és a masszát a hús üregébe töltjük.

A nyílást összetűzzük, majd a megtöltött húst kivajazott alufóliába csomagolva a sütőben megsütjük.

Végül a fóliát szétnyitva megpirítjuk a tetejét.

Tálalás

Bármilyen krumpli köretet, vagy párolt rizst adhatunk hozzá. Adjunk mellé valamilyen friss tavaszi salátát is.

(15030 J/ 3580 kal)

   

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése