2023. június 23., péntek

Spanyol burgonyafőzelék

 


 

Hozzávalók

10 dkg füstölt szalonna

1 nagy fej vöröshagyma

1 kis doboz paradicsompüré

1 húsleveskocka

1 kg burgonya

3 db zöldpaprika

1 csokor snidling

Elkészítése

A szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk és megpirítjuk rajta a szintén apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét és felengedjük egy kevés vízzel, majd beletesszük a húsleveskockát is. Ha  a húsleveskocka feloldódott, belerakjuk a meghámozott, kockára vágott burgonyát és a szintén kockára vágott zöldpaprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy csak alig lepje el a burgonyát és felforralás után megkóstoljuk. Ha a szalonnától és a húsleveskockától nem elég sós, kissé utánasózzuk.

Lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük a burgonyát, majd a fedőt levéve róla elpárologtatjuk a levét.

Tálalás

Rövid lével, a finomra vágott snidlinggel meghintve tálaljuk. Feltétként adhatunk hozzá fasírtot,sült húst, sült virslifélét vagy tükörtojást.

(7950 J / 189 kal )

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése