2024. november 2., szombat

Göngyölt sertéscomb

 


Hozzávalók

8 db sertéscombszelet

8 szelet sajt

8 sonkaszelet

almaszeletek

5 dkg vaj

só, gyömbérpor 

1 dl tejföl

Elkészítése

A hússzeleteket vékonyra kiverjük, sóval bedörzsöljük, majd mindegyikre egy vékony szelet sajtot és erre egy sonkaszeletet, majd 1-2 szelet (vagy cikk) megtisztított  almát fektetünkMeghintjük egy csipetnyi sóval és gyömbérporral, majd a hússzeleteket egyenként összegöngyöljük, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük.

5 dkg vajon addig sütjük a hústekercseket, amíg kifehérednek, majd egy kevés vízzel, fedő alatt, időnként megforgatva, puhára pároljuk. Tálalás előtt zsírjára sütjük, ráöntünk 1 dl tejfölt, azzal is összemelegítjük.

Tálalás

Nemcsak finom, de jó előre elkészíthető, csak melegíteni, tejfölözni kell tálalás előtt.

Burgonyapüré a legjobb hozzá.

(10670 J/ 2540 kal)


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése