Hozzávalók
8 db sertéscombszelet
8 szelet sajt
8 sonkaszelet
almaszeletek
5 dkg vaj
só, gyömbérpor
1 dl tejföl
Elkészítése
A hússzeleteket vékonyra kiverjük, sóval bedörzsöljük, majd mindegyikre egy vékony szelet sajtot és erre egy sonkaszeletet, majd 1-2 szelet (vagy cikk) megtisztított almát fektetünk. Meghintjük egy csipetnyi sóval és gyömbérporral, majd a hússzeleteket egyenként összegöngyöljük, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük.
5 dkg vajon addig sütjük a hústekercseket, amíg kifehérednek, majd egy kevés vízzel, fedő alatt, időnként megforgatva, puhára pároljuk. Tálalás előtt zsírjára sütjük, ráöntünk 1 dl tejfölt, azzal is összemelegítjük.
Tálalás
Nemcsak finom, de jó előre elkészíthető, csak melegíteni, tejfölözni kell tálalás előtt.
Burgonyapüré a legjobb hozzá.
(10670 J/ 2540 kal)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése