2024. november 27., szerda

Pórés töltött palacsinta

 



Hozzávalók

 15 dkg rétesliszt

2 db tojás

1 dl tej

szódavíz szükség szerint

1 szál póréhagyma

4 db tojás

1 dl tejföl

5 dkg reszelt sajt

bors

olaj

Elkészítése

A lisztet simára keverjük a 2 egész tojással, kevés sóval, 1 dl tejjel és annyi szódavízzel, hogy szokványos palacsintatésztát kapjunk. A tésztát legalább egy órán át pihentetjük, végül belekeverünk 2-3 evőkanál olajat. A palacsintákat úgy sütjük meg, hogy csak az első alá olajozzuk ki a palacsintasütőt, a többit olajozás nélkül sütjük, mert a tésztában lévő olaj miatt nem kap oda.

 Megtisztítunk egy szál póréhagymát, (a zöldjének csak a legvégét vágjuk le, a többit rajta hagyjuk), majd vékony karikákra vágjuk. Két evőkanál olajon, fedő alatt, megsózva, megborsozva, saját levén megpároljuk, de nem pirítjuk meg.  Végül a fedőt levéve róla zsírjára sütjük és ráöntünk négy, villával simára kevert nyers tojást. Nagyon puha rántottát készítünk belőle, ezzel töltjük meg a palacsintákat, egyenként összegöngyöljük, tűzálló tálra fektetjük.

Meglocsoljuk egy deciliter tejföllel, meghintjük 5 dekagramm reszelt sajttal, és a forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, de ne pirítsuk meg.

(7940 J/ 1890 kal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése