2024. november 9., szombat

Török dióslepény

 


 

Hozzávalók

21 dkg finomliszt

2 tojás

14 dkg margarin

7 dkg cukor + 20 dkg

20 dkg dió

2 dl tej

tejföl

 só  

Elkészítése

Összegyúrjuk a lisztet 2 tojássárgájával, a margarinnal,7 dkg cukorral, egy kevés tejföllel és egy csipet sóval, majd legalább egy óráig hideg helyen pihentetjük a tésztát.

Közben 20 dkg kristálycukrot  megpirítunk, ha már kellően barna és folyékony, felengedjük két dl tejjel, simára forraljuk, végül belekeverjük a darált diót.

A pihentetés után a tésztát két lappá nyújtjuk, az egyikkel kibélelünk egy kisebb tepsit.

A diós masszát a tésztalapra simítjuk, ráborítjuk a második kínyújtott tésztalapot. A tetejét villával megszurkáljuk és bekenjük tojásfehérjével.

(Készíthetünk belőle kis kifliket vagy táskákat is, ha úgy jobban szeretjük, de könnyen szétfolyik a tészta.)

Forró sütőben szép pirosra sütjük.

(17850 J/4250 kal)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése