Hozzávalók
21 dkg finomliszt
2 tojás
14 dkg margarin
7 dkg cukor + 20 dkg
20 dkg dió
2 dl tej
tejföl
só
Elkészítése
Összegyúrjuk a lisztet 2 tojássárgájával, a margarinnal,7 dkg cukorral, egy kevés tejföllel és egy csipet sóval, majd legalább egy óráig hideg helyen pihentetjük a tésztát.
Közben 20 dkg kristálycukrot megpirítunk, ha már kellően barna és folyékony, felengedjük két dl tejjel, simára forraljuk, végül belekeverjük a darált diót.
A pihentetés után a tésztát két lappá nyújtjuk, az egyikkel kibélelünk egy kisebb tepsit.
A diós masszát a tésztalapra simítjuk, ráborítjuk a második kínyújtott tésztalapot. A tetejét villával megszurkáljuk és bekenjük tojásfehérjével.
(Készíthetünk belőle kis kifliket vagy táskákat is, ha úgy jobban szeretjük, de könnyen szétfolyik a tészta.)
Forró sütőben szép pirosra sütjük.
(17850 J/4250 kal)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése