2014. december 4., csütörtök

Habkarikák


                            Kép: Internet

  Egy örök klasszikus a gyermekkorból, ami szintén "elállós", ha kellőképpen elrejtjük a mohó szájak elől.  Igazi karácsonyi édesség, még ma is sok családnál felkerül dísznek a karácsonyfára.

Hozzávalók :  6 tojás fehérje
                      40 dkg finomra szitált porcukor
                      vanília
                      vaj, liszt a tepsi kenéséhez (manapság inkább sütőpapír)

Elkészítése :  A tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként hozzáadunk 20 dkg porcukrot és tovább keverjük, míg könnyű,de szilárd massza lesz belőle. Ekkor, ugyancsak habverővel keverve, beleadjuk a maradék, vaníliával ízesített 20 dkg porcukrot és ismét jól kikeverjük a masszát.
                     A  masszát csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük és vékonyan megvajazott és liszttel meghintett sütőlemezen kisebb karikákat formálunk belőle. Egész gyenge hőfokú sütőbe téve inkább csak szárítjuk, mint sütjük a habkarikákat.
                    A sütés előtt kevés darált mandulával vagy mogyoróval is megszórhatjuk.  
  
 
                                     Kép: Internet
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése