2014. december 1., hétfő
Habos teasütemény
Íme egy finom sütemény a téli vendégváráshoz, amely több nappal előbb is elkészíthető. A leírása mellett megjegyzésként szerepel, hogy "elálló". Ez is egy nagy klasszikus, szerintem minden háziasszony receptfüzetében szerepel vagy ez a recept, vagy valami hasonló(pl. a Non plus ultra.)
Hozzávalók : 36 dkg porcukor
28 dkg liszt
28 dkg vaj (+ a tepsi kenéséhez)
3 tojás
baracklekvár
vanília
Elkészítése : A megszitált lisztet elmorzsoljuk a 28 dkg vajjal. Hozzáteszünk 8 dkg vaníliás porcukrot, a 3 tojássárgáját, gyengén megsózzuk és összegyúrva 15 percig pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrva, megvajazott sütőlemezre rakjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verve a maradék 28 dkg porcukorral kikeverjük és nyomózsákba téve egyenletesen elosztjuk a kis korongokra. Középmeleg sütőben sütjük, majd kihűlés után 2-2 darabot baracklekvárral összeragasztunk.
Címkék:
baracklekvár,
elálló,
karácsony,
klasszikus,
liszt,
összeragaszt,
porcukor,
teasütemény,
tojás,
tojáshab,
vaj,
vendégvárás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése