2014. december 1., hétfő

Habos teasütemény




Íme egy finom sütemény a téli vendégváráshoz, amely több nappal előbb is elkészíthető. A leírása mellett megjegyzésként szerepel, hogy "elálló". Ez is egy nagy klasszikus, szerintem minden háziasszony receptfüzetében szerepel vagy ez a recept, vagy valami hasonló(pl. a Non plus ultra.)

Hozzávalók : 36 dkg porcukor
                     28 dkg liszt
                     28 dkg vaj  (+ a tepsi kenéséhez)
                     3 tojás
                     baracklekvár
                     vanília

Elkészítése :  A megszitált lisztet elmorzsoljuk a 28 dkg vajjal. Hozzáteszünk 8 dkg vaníliás porcukrot, a 3 tojássárgáját, gyengén megsózzuk és összegyúrva 15 percig pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrva, megvajazott sütőlemezre rakjuk.
                     A tojásfehérjéket kemény habbá verve a maradék 28 dkg porcukorral kikeverjük és nyomózsákba téve egyenletesen elosztjuk a kis korongokra. Középmeleg sütőben sütjük, majd kihűlés után 2-2 darabot baracklekvárral összeragasztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése