2014. december 2., kedd

Köményes sós rudak





  A vendégségre készülődvén gondoljunk azokra is, akik nem szeretik az édeset, vagy más okból kerülik a cukros süteményeket, esetleg a finom boroknak akarnak egy kis alapot teremteni.

Hozzávalók a tésztához :  30 dkg liszt
                                       15 dkg vaj
                                       2 tojássárgája
                                       1 dl tejszín
                                       só
                 a kenéshez :   2 tojás, só, köménymag

Elkészítése :  A megszitált lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzátesszük a tojássárgákat és annyi tejszínt, hogy jól összegyúrva középkeménységű tésztát kapjunk. A tésztát 2 cipóba elosztva 2 órára a hűtőbe tesszük, pihentetjük.
                    Ezután részekre osztva, tetszés szerinti kisebb  rudacskákra formázzuk,felvert tojással megkenjük és megszikkasztjuk. Utána ismét megkenjük a felvert tojással és sóval összekevert köménymaggal gyengén megszórva megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése