2015. augusztus 24., hétfő
Csirkesaláta
Hozzávalók: 40 dkg maradék sült vagy grillcsirke
3 db kemény tojás
1 db kovászos uborka
3 db kisebb paradicsom
2 db zöldpaprika
2-3 szál újhagyma
4 dl kefir
1 kávéskanálnyi mustár
citromlé
só,cukor
Elkészítése: A csirkét kicsontozzuk és nem túl kicsi darabokra vágjuk. A tojást nagy kockákra, az uborkát kis kockákra, a paradicsomokat cikkekre, a paprikát csíkokra vágjuk, mindezeket lazán összekeverjük. A kefirből a mustárral, pár csepp citromlével, sóval, ízlés szerinti cukorral és az apróra vágott hagymával öntetet készítünk, ezzel leöntjük az összekészített salátát. Néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalása: Salátalevelekkel kibélelt tálba téve, jégbe hűtve tálaljuk.
Megjegyzés: Hagyma helyett egy nagy csokor kaporral is ízesíthetjük.
970 kal; 4070 J
Címkék:
citromlé,
csirke,
előétel,
kefir,
kemény tojás,
kovászos,
mustár,
paradicsom,
saláta,
sült,
uborka,
újhagyma,
vacsora,
zöldpaprika
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése