2015. augusztus 24., hétfő

Csirkesaláta


Hozzávalók: 40 dkg maradék sült vagy grillcsirke
                   3 db kemény tojás
                   1 db kovászos uborka 
                   3 db kisebb paradicsom
                   2 db zöldpaprika
                   2-3 szál újhagyma
                   4 dl kefir
                   1 kávéskanálnyi mustár
                   citromlé 
                   só,cukor

Elkészítése:  A csirkét kicsontozzuk és nem túl kicsi darabokra vágjuk. A tojást nagy kockákra, az uborkát kis kockákra, a paradicsomokat cikkekre, a paprikát csíkokra vágjuk, mindezeket lazán összekeverjük. A kefirből a mustárral, pár csepp citromlével, sóval, ízlés szerinti cukorral és az apróra vágott hagymával öntetet készítünk, ezzel leöntjük az összekészített salátát. Néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalása: Salátalevelekkel kibélelt tálba téve, jégbe hűtve tálaljuk.

Megjegyzés: Hagyma helyett egy nagy csokor kaporral is ízesíthetjük.  

970 kal; 4070 J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése