2015. augusztus 9., vasárnap
Rakott gomba
Fotó: Internet
Hozzávalók: 50 dkg nagyobbacska csiperkegomba (azaz champignon)
60 dkg burgonya
2+2 dkg vaj
kevés citromlé
2 dl tejföl
1 tojássárgája
5+5 dkg sajt
Elkészítése: A burgonyát egészben megfőzzük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. 2 dkg vajjal kikenünk egy tűzálló edényt, és a krumplikarikákat az aljára terítjük. A megtisztított gomba szárát apróra vágjuk, a maradék vajat megolvasztjuk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a burgonyára kenjük. Erre sorba fektetjük a szép gombakalapokat és meglocsoljuk egy kevés citromlével. Végül simára keverjük a tejfölt a tojássárgájával, 5 dkg reszelt sajttal és bevonjuk vele a gombát, majd ráreszelünk még 5 dkg sajtot.
A sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Tálalása: Abban az edényben, amelyben készült, tetszőleges körettel, zöldsalátával.
Megjegyzés: Így szól az eredeti recept. Nekem jobban ízlene, ha az összevágott gombaszárat apróra vágott vöröshagymával együtt megpárolnám, és vágott petrezselyemmel is összekeverném. Persze, ez már így egy más ízvilág, egy más recept.
1730 kal; 7260 J
Címkék:
burgonya,
csiperkegomba,
főétel,
gomba,
húsmentes,
rakott,
sajt,
tejföl,
tojássárgája,
vaj
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése