2016. január 21., csütörtök
Csirke fehérborban
Illusztráció az Internetről
Hozzávalók: egy nagyobb (1,2 kg-os) vagy két kisebb csirke
3 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
15 dkg gomba
10 dkg vaj
só, kakukkfű, törött bors, babérlevél
4 gerezd fokhagyma
egy kevés liszt
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, besózzuk és lisztben megforgatva a vajban átsütjük. A húst kivesszük, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a négyrét vágott hagymákat, beletesszük a felszeletelt gombát, azt is átforgatjuk a hagymás vajon. Beletesszük a vastag szeletekre vágott sárgarépát, fűszerezzük a sóval, késhegynyi kakukkfűvel, törött borssal, egy babérlevéllel és az összetört fokhagymával. Felengedjük egy kevés vízzel és fehérborral, majd a csirkedarabokat beletéve 15 percig fedő alatt pároljuk. Ekkor még belevágjuk a petrezselyemzöldet és fedő nélkül addig folytatjuk a párolást, amíg a csirke meg nem puhul.( ha nagyon elfőné a levét, vízzel vagy borral pótoljuk)
Tálalás: Rövid lével, petrezselymes rizzsel vagy krumplival tálaljuk.
Megjegyzés. 2320 kal; 9740 J
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése