Hozzávalók a tésztához
25 dkg liszt
20 dkg margarin
3 tojássárgája
1 evőkanál porcukor
csipetnyi só
Hozzávalók a diós réteghez
5 db tojásfehérje
4 evőkanál jéghideg víz
25 dkg cukor
15 dkg darált dió
10 dkg mazsola
3-4 evőkanál baracklekvár
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hideg helyen egy óráig pihentetjük. Közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy tepsit, majd félig megsütjük.
Közben elkészítjük a diós réteget, amelyhez a tojásfehérjéket a 4 evőkanálnyi vízzel jégbe hűtjük, a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a diót és a mazsolát.
A félig megsült tésztát megkenjük 3-4 evőkanálnyi baracklekvárral, majd rásimítjuk a diós réteget. A sütőbe visszatéve 4 percig nagy lángon, majd takarékon sütjük tűpróbáig.
Már hidegen, a tepsiben, vizes késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.
Megjegyzés: 5040 kal; 21160 J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése