2016. november 10., csütörtök

Gombás palacsinta rántva

..

Hozzávalók

 15 dkg liszt
2 db tojás
1 dl tej
szódavíz
2 evőkanál olaj
egy csipetnyi só

40 dkg gomba
1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma
olaj
1 kiskanálnyi liszt
tej
tejföl
só, bors
liszt a panírozáshoz
tojás
zsemlyemorzsa
tartármártás 

Elkészítése

A lisztet simára keverjük a tojásokkal, a tejjel, 2 evőkanálnyi olajjal, egy csipetnyi sóval  és annyi szódavízzel, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk. Legalább egy óráig pihentetjük, majd 12 palacsintát sütünk belőle. 
Mialatt a tészta pihen, megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát. Egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, és sóval, borssal fűszerezve addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor meghintjük egy kiskanálnyi liszttel és annyi tejjel engedjük fel, hogy mártás sűrűségű legyen, és még 2-3 percig forraljuk. Végül közé keverünk 1 dl tejfölt.
Minden palacsintára halmozunk egy kanállal, a tészta két szélét ráhajtjuk, majd a palacsintákat egyenként összegöngyöljük. A szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlyemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. 

Tálalás

Adhatunk hozzá tartármártást, vagy fokhagymával ízesített tejfölt, amibe nagyon apróra vágott ecetes uborkát is keverünk.

Megjegyzés

( 7170 J/ 1710 kal )
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése