2016. november 19., szombat

Szardellás burgonya

...
Hozzávalók

1 kg burgonya
4 db tojás
4 dl tejföl
2 púpos kiskanál szardellapaszta
1 evőkanál liszt  
olaj
vaj

Elkészítése

A héjában megfőzött burgonyát még melegen meghámozzuk, majd karikára vágjuk.
Közben a tojásokat is keményre főzzük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Simára keverjük a tejfölt a szardellapasztával és az evőkanálnyi liszttel.    
Kiolajozunk egy mély tűzálló tálat, az aljára terítjük a burgonya egyharmad részét, erre sorba fektetjük a tojások felét. meglocsoljuk a szardellás tejföllel, majd ismét burgonyasor, erre tojás kerül és ezt is megöntözzük a zamatos mártással. Soronként vajdarabkákat is szórunk közbe. A tetejére rakjuk a maradék burgonyát, bevonjuk a maradék szardellás tejföllel, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.

Megjegyzés

Ha röviden akarnám összefoglalni a receptet, lényegében rakott krumplit csináltunk, amiben kolbász helyett a tejfölbe kevert szardella adja meg az étel karakterét.

(10660 J / 2540 kal)   

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése