2020. március 22., vasárnap

A koronavírus apropóján

  Most, hogy a koronavírus járvány miatt sokunk kénytelen otthonában maradni, át kell állnunk az eddigiektől eltérő életvitelre. A családok nagy része máskor hét közben óvodában, iskolában, munkahelyen van, az étkezéseket is ott bonyolítják. A jelenlegi helyzetben újra kell szervezni az életünket, hogy a lehetőségekhez képest a lehető legjobban oldjuk meg a helyzetből adódó nehézségeket.
  Többek között előre lehet hozni a tavaszi nagytakarítást, éléskamra rendezést. Ez azzal a járulékos haszonnal is jár, hogy felfedezhetjük a polcokon felejtett, esetleg már lejárt holmikat, ezeket kidobálva helyet csinálhatunk az önkéntes vagy kényszerű karantén esetére beszerzett új élelmiszer-készletnek.
  Mivel most nem ajánlott emberek közé menni, kerüljük az éttermeket. Ha megtehetjük, házhoz rendelhetjük az ételt (amíg még megoldható a házhoz szállítás), de hosszú távon alighanem be kell rendezkednünk az otthoni étkezésre, főzésre, így általában az otthon lévő készletekből kell gazdálkodnunk.
  Ennek fényében úgy gondoltam, hogy esetleg segítséget jelenthet mindnyájunknak, akik erre a blogra tévednek, ha most felelevenítem a "Heti étrend" rovatot, hátha ez is segít egy kicsit, ad némi inspirációt.
  Ezek az étrendek réges-régi Nők Lapja összeállítások, még a "szocialista" időkből valók, ennek köszönhetően elég takarékosak, itthoni, hétköznapi alapanyagokat használnak, csak elvétve fordulhat elő némi különlegesebb, de ma már azért ismert, normál békeidőben általánosan használatos termék.
  Természetesen mindenkinek más van otthon, de mindannyian igyekszünk a meglévő készleteinkből takarékosabban, átgondoltabban, de mégis egészségesen, változatosan főzni. Az étrendi összeállítások csak segítséget jelenthetnek, mindenki úgy variálja, ahogy a család ízlése és a kamra tartalma igényli.
  Mindazonáltal remélem, hogy némi kis segítséget tudok nyújtani ebben a ki tudja, milyen hosszú időre nyúló, bizonytalan helyzetben.
  Kérem kedves olvasóimat, hogy aki kedvet érez hozzá, ossza meg kommentben tapasztalatait, hogyan tervezi a mindennapokat, az étrendet, hogyan éli meg ezt a különleges, nehéz helyzetet.

  Őszintén remélem, hogy mindenki egészségesen, biztonságban vészeli át ezt a nehéz időszakot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése