2020. május 10., vasárnap

Pácolt sertéssült


Hozzávalók

80 dkg rövidkaraj egyben
bors
Piros Arany paprikakrém
2 dl tejföl
liszt
Páclé: 1/4 liter száraz fehérbor
    1 fej vöröshagyma  
    1 evőkanál borecet 
2 babérlevél 
   2 szem szegfűszeg
   2 szem szegfűbors 

 Elkészítése 

Először a páclevet készítjük el: felforraljuk a bort a lereszelt vöröshagymával és az ízesítőkkel, majd hagyjuk kihűlni, aztán a karajra öntjük. Hideg helyen másnapig ebben a lében hagyjuk állni, közben megfordítjuk a húst, hogy a pác jól átjárja.
Másnap a húst kivesszük a pácléből, leitatjuk róla a nedvességet és 1 evőkanál olajon körben átsütjük. Meghintjük törött borssal, bekenjük Piros Arany krémmel, és kevés páclevet aláöntve, időnként megforgatva, puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, páclével pótoljuk.
Végül a levébe keverjük a 2 dl tejfölt, és abban megforgatva még néhány percig forraljuk, ezután a húst kiemeljük.
A visszamaradt lében elkeverjük az 1 evőkanálnyi lisztet, kevés páclével hígítjuk, jól kiforraljuk.

Tálalás

A húst deszkára téve felszeleteljük, a mártást külön tálkában kínáljuk mellé. Hozzáillő köret a könnyű gombóc (lásd a következő posztot), vagy burgonygombóc, valamint áfonyalekvár.  

Megjegyzés:  (1820 kal, 7640 J)

 

 
A kép az Internetről, csak illusztráció


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése