Hozzávalók
80 dkg rövidkaraj egyben
bors
Piros Arany paprikakrém
2 dl tejföl
liszt
Páclé: 1/4 liter száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál borecet
2 babérlevél
2 szem szegfűszeg
2 szem szegfűbors
Elkészítése
Először a páclevet készítjük el: felforraljuk a bort a lereszelt vöröshagymával és az ízesítőkkel, majd hagyjuk kihűlni, aztán a karajra öntjük. Hideg helyen másnapig ebben a lében hagyjuk állni, közben megfordítjuk a húst, hogy a pác jól átjárja.
Másnap a húst kivesszük a pácléből, leitatjuk róla a nedvességet és 1 evőkanál olajon körben átsütjük. Meghintjük törött borssal, bekenjük Piros Arany krémmel, és kevés páclevet aláöntve, időnként megforgatva, puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, páclével pótoljuk.
Végül a levébe keverjük a 2 dl tejfölt, és abban megforgatva még néhány percig forraljuk, ezután a húst kiemeljük.
A visszamaradt lében elkeverjük az 1 evőkanálnyi lisztet, kevés páclével hígítjuk, jól kiforraljuk.
Tálalás
A húst deszkára téve felszeleteljük, a mártást külön tálkában kínáljuk mellé. Hozzáillő köret a könnyű gombóc (lásd a következő posztot), vagy burgonygombóc, valamint áfonyalekvár.
Megjegyzés: (1820 kal, 7640 J)
A visszamaradt lében elkeverjük az 1 evőkanálnyi lisztet, kevés páclével hígítjuk, jól kiforraljuk.
Tálalás
A húst deszkára téve felszeleteljük, a mártást külön tálkában kínáljuk mellé. Hozzáillő köret a könnyű gombóc (lásd a következő posztot), vagy burgonygombóc, valamint áfonyalekvár.
Megjegyzés: (1820 kal, 7640 J)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése