2020. május 9., szombat

Csángó gulyás


Hozzávalók

40 dkg marhapacsni
1 fej vöröshagyma
25 dkg hordóskáposzta
3 dkg rizs
olaj
pirospaprika
fokhagyma
őrölt köménymag
tejföl

Elkészítése

Egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a kockára vágott marhahúst és néhány percig élénk tűzön sütjük. Megszórjuk egy evőkanálnyi pirospaprikával és fél liter vízzel felengedjük, majd fűszerezzük egy gerezd fokhagymával és egy csapott kiskanálnyi őrölt köménymaggal. 
Fedő alatt, lassú tűzön 1,5 óráig pároljuk, ügyelve, nehogy a víz elfogyjon alatta. Ekkor belerakjuk a levétől kinyomott savanyúkáposztát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy legalább 2 és fél liternyi legyen összesen.
 Ha kell, megsózzuk (a káposzta eleve sós!), beleöntjük a megmosott rizst és lefedve puhára főzzük.

Tálalás

Megtejfölözve adjuk asztalra.

Megjegyzés: (930 kal, 3900 J)

Kép az Internetről




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése