2020. május 8., péntek

Gombás oldalas

Hozzávalók

80 dkg sertésoldalas
1 dl száraz vörösbor
25 dkg gomba
1 kisebb fej hagyma
1 dl tejföl
olaj
liszt
bors
kakukkfű

Elkészítése

A húst 4 darabba vágjuk, sóval bedörzsöljük. Egy evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, átsütjük rajta a húsdarabokat, majd 1 dl száraz vörösborral felöntve, csipetnyi kakukkfűvel ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk.
Ezután az edényt a sütőbe tesszük és az oldalast jó ropogósra sütjük. Meghintjük a felszeletelt gombával, egy kissé megborsozzuk, és a sütőbe visszatoljuk még öt percre.
Végül simára keverjük az 1 dl tejfölt 1 csapott evőkanál liszttel, kevés vízzel hígítjuk, és a gombás oldalasra öntve még 5-10 percig sütjük.

Tálalás

Petrezselymes rizs illik hozzá, de asztalra adhatjuk csak egy kiadós vegyes salátával is.

Megjegyzés: (2570 kal, 10790 J)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése