Hozzávalók
4 db tojás kettéválasztva
25 +25 + 2 dkg cukor cukor
10 dkg margarin
2 dkg vaj
25 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
2 + 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése
A 4 tojássárgáját előbb 25 dkg cukorral, majd a margarinnal nagyon habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert réteslisztet, majd hozzákeverjük a tejet és végül 2 dkg kakaót.
Zsírozott, lisztezett tepsiben úgy sütjük meg, akár a piskótát.
Közben a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és 25 dkg cukrot hozzáadva gőzön tovább verjük, amíg szép fényes, selymes nem lesz. A habot a megsült tészta tetejére simítjuk és a forró sütőbe visszatesszük a tepsit. Egy perc múlva, anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnánk, a tüzet elzárjuk, a tésztát a sütőben hagyjuk kihűlni.
Végül simára keverünk 2 evőkanál kakaót 2 evőkanál cukorral és egy kevés vízzel, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, beledobunk 2 dkg vajat. Addig kevergetjük, míg a vaj el nem olvad, majd ezzel a krémmel vonjuk be a tésztát, hagyjuk, hogy megdermedjen a máz.
Tálalás
Kis kockákra vágva rakjuk tálra.
(2019 J / 4810 kal )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése