2024. december 2., hétfő

Négerkocka


Hozzávalók

4 db tojás kettéválasztva

25  +25 + 2  dkg cukor cukor

10 dkg margarin

2 dkg vaj

25 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

2 dl tej

2 + 2 evőkanál kakaópor  

Elkészítése

A 4 tojássárgáját előbb  25 dkg cukorral, majd a margarinnal nagyon habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert réteslisztet, majd hozzákeverjük a tejet és végül 2 dkg kakaót.

Zsírozott, lisztezett tepsiben úgy sütjük meg, akár a piskótát.

Közben a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és 25 dkg cukrot hozzáadva gőzön tovább verjük, amíg szép fényes, selymes nem lesz. A habot a megsült tészta tetejére simítjuk és a forró sütőbe visszatesszük a tepsit. Egy perc múlva, anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnánk, a tüzet elzárjuk, a tésztát a sütőben hagyjuk kihűlni.

Végül simára keverünk 2 evőkanál kakaót 2 evőkanál cukorral és egy kevés vízzel, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, beledobunk 2 dkg vajat. Addig kevergetjük, míg a vaj el nem olvad, majd ezzel a krémmel vonjuk be a tésztát, hagyjuk, hogy megdermedjen a máz.

Tálalás

Kis kockákra vágva rakjuk tálra.

(2019 J / 4810 kal )   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése