2016. július 20., szerda
Tojásos fejes saláta
Hozzávalók: 2 fej saláta
3 tojás
1 pohár joghurt (akkoriban - az 1970-es években - 2 dl-es volt a pohár)
1 nagy csokor snidling
olaj
só, porcukor
őrölt fehérbors
konzerv gyöngyhagyma (opcionális)
Elkészítése: A salátákat leveleikre szedjük, megmossuk, megszikkasztjuk (vagy salátacentrifugával kicentrifugáljuk). A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk. Két keménytojást villával összetörünk, simára keverjük a joghurttal, a finomra vágott snidlinggel, ízesítjük a sóval, porcukorral, fehérborssal, majd apránként hozzákeverünk 2-3 evőkanál olajat. A salátát is és a mártást is külön-külön a hűtőszekrénybe tesszük, a mártást majd közvetlenül a tálalás előtt öntjük a jó hideg salátalevelekre.
Tálalás: Hideg tálra téve tálaljuk, a tetejére reszelve a 3. keménytojást. (Tehetünk még rá egy maréknyi leszűrt konzerv gyöngyhagymát is).
Megjegyzés: 2560 J / 610 kal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése