2016. december 20., kedd

Toboz torta


                     Kép: Google


Hozzávalók

1 doboz babapiskóta
10 dkg mazsola 
1 púpos evőkanál kakaópor
60 dkg gesztenyemassza
2-3 evőkanálnyi zsemlyemorzsa
1 Rama margarin (25 dkg)
dió vagy mandula
tej
rum

Elkészítése

A babapiskótát meglocsoljuk egy kevés rumos tejjel, hozzáadjuk a mazsolát és a kakaóport. 1-2 óra hosszat állni hagyjuk, majd fakanállal kikeverjük.
A gesztenyemasszát összekeverjük a zsemlyemorzsával és a margarinnal, kevés tejjel és rummal eldolgozzuk, hogy gyúrható, de nem puha masszát kapjunk. Vizes deszkán vízcsepp alakúra, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Közepére egy csíkban terítjük a piskótatölteléket, és úgy göngyöljük rá a gesztenyés masszát, hogy toboz formája legyen. (Akár két kisebb tobozt is formálhatunk ebből a mennyiségből.)
Külsejébe fél diószemeket vagy (esetleg lehéjazott) fél mandulaszemeket tűzünk, ezek lesznek a toboz pikkelyei.
Legalább egy napra jégbe hűtjük.

Megjegyzés

Jellegzetesen karácsonyi édesség.
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése