2016. december 10., szombat

Gombás töltött kacsa


                            Kép: Google

Hozzávalók

1 db pecsenyekacsa
a kacsa mája
25 dkg gomba
 3 db tojás
1 db zsemlye
1 nagy csokor petrezselyemzöldje  
majoránna
tej
só, bors, olaj

Elkészítése

A kacsát alaposan megtisztítjuk, belsejét majoránnával bedörzsöljük, külsejét megsózzuk.
 Ezután elkészítjük a tölteléket: a gombát megtisztítjuk, nagy kockákra vágjuk, 2 db tojást keményre főzünk, a zsemlyét tejben megáztatjuk. A gombát egy kevés olajon sóval, borssal megpároljuk, míg a levét elfövi, majd kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a kacsa kockára vagdalt máját, a 2 megtisztított és apróra vágott keménytojást, a megáztatott és kifacsart zsemlyét,  majd 1 db nyers tojást beleütve jól összekeverjük, ha kell, utánasózzuk-borsozzuk. Ezt a tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, a nyílást összetűzzük és a kacsát tűzálló tálra vagy tepsibe tesszük. Egy kevés vizet öntünk alá, a tálat fedővel vagy alufóliával befedjük, és a sütőben legalább két óra hosszat sütjük, hogy a töltelék is jól átsüljön. Végül a fedőt levéve nagyon ropogósra pirítjuk.

Tálalás

A kacsát szépen feldarabolva rakjuk tálra és köré rakjuk a megsült tölteléket. Salátát vagy kompótot is adhatunk mellé.  
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése