Hozzávalók
2 kisebb fej feketeretek
3-4 alma
2 pohár joghurt (4 dl)
só, porcukor, citromlé, bors
dió
Elkészítése
Meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük (nem gyaluljuk!) a retket, majd a szeleteket laskára vágjuk. Az almákat is hasonlóan felszeleteljük, összekeverjük a retekkel. A joghurtot simára keverjük egy csipet sóval,törött borssal, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, pár csepp citromlével, és az almás retekhez adjuk.
Tálalás
Tetejét darabos dióval díszítjük, és jól behűtve adjuk asztalra.
Megjegyzés
Ha előre el akarjuk készíteni, ajánlatos a retket előzetesen besózni, majd levétől kinyomkodni és úgy keverni az almához, mert különben sok levet enged és a saláta túl híggá válik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése