2016. december 28., szerda

Diós reteksaláta



Hozzávalók

2 kisebb fej feketeretek
3-4 alma
2 pohár joghurt (4 dl)
só, porcukor, citromlé, bors
dió

Elkészítése

Meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük (nem gyaluljuk!) a retket, majd a szeleteket laskára vágjuk. Az almákat  is hasonlóan felszeleteljük, összekeverjük a retekkel. A joghurtot simára keverjük egy csipet sóval,törött borssal, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, pár csepp citromlével,  és az almás retekhez adjuk.

Tálalás

Tetejét darabos dióval díszítjük, és jól behűtve adjuk asztalra.

Megjegyzés

Ha előre el akarjuk készíteni, ajánlatos a retket előzetesen besózni, majd levétől kinyomkodni és úgy keverni az almához, mert különben sok levet enged és a saláta túl híggá válik.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése