Hozzávalók
20 dkg lencse
2 fej vöröshagyma vagy lilahagyma
babérlevél
ecet
cukor
olaj
2 dl tejföl vagy kefir
(20 dkg főtt füstölt hús)
Elkészítése
A lencsét előző este beáztatjuk, majd sós vízben - melybe beletesszük az egyik fej egészben hagyott hagymát és egy babérlevelet is -- puhára főzzük. Ha megfőtt, a levébe annyi ecetet teszünk, hogy kellemesen savanykás legyen, majd ebben a lében hagyjuk kihűlni. Ezután a levétől leszűrjük, a főtt hagymát kidobjuk, majd a másik (nyers) hagymát apróra vágva hozzákeverjük, adunk még hozzá egy evőkanálnyi olajat és végül összekeverjük a tejföllel vagy kefirrel is
Ha túl savanyú lenne, egy kiskanál cukorral (vagy ízlés szerint mesterséges édesítőszerrel ) enyhíthetjük az ízét.
Ha még laskára vágott főtt, füstölt húst is keverünk a salátába, hideg vacsoraételt kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése