Hozzávalók
8 db tojás
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
vaníliás porcukor
befőtt
Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként belekeverjük a sárgájukat, és a 2 evőkanálnyi lisztet is könnyedén beleforgatjuk.
5 dkg vajjal kikenünk egy nagy tűzálló tálat úgy, hogy az aljára különösen vastagon kerüljön, majd a masszából nagy galuskákat szaggatunk és belerakjuk a tálba egymás mellé.
Nagyon forró sütőbe tesszük, a tüzet 2-3 perc múlva közepesre állítjuk és a tésztát még 12-15 percig sütjük. A teteje szép piros, a belseje átsült, de lágy, szinte még krémes legyen.
Tálalás
Tálalás előtt vaníliás porcukorral hintjük meg. Befőttet is kínálhatunk hozzá.
(Salzburg annyira szép és hangulatos város, hogy nem állom meg, hogy ide ne tegyek egy képet)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése