2023. április 14., péntek

Salzburgi galuska

 


 

Hozzávalók

8 db tojás

2 evőkanál porcukor

2 evőkanál liszt

5 dkg vaj

vaníliás porcukor

befőtt

Elkészítése

 A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként belekeverjük a sárgájukat, és a 2 evőkanálnyi lisztet is könnyedén beleforgatjuk.

5 dkg vajjal kikenünk egy nagy tűzálló tálat úgy, hogy az aljára különösen vastagon kerüljön, majd a masszából nagy galuskákat szaggatunk és belerakjuk a tálba egymás mellé.

Nagyon forró sütőbe tesszük, a tüzet 2-3 perc múlva közepesre állítjuk és a tésztát még 12-15 percig sütjük. A teteje szép piros, a belseje átsült, de lágy, szinte még krémes legyen.

Tálalás

Tálalás előtt vaníliás porcukorral hintjük meg. Befőttet is kínálhatunk hozzá.


(Salzburg annyira szép és hangulatos város, hogy nem állom meg, hogy ide ne tegyek egy képet)

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése