2023. április 29., szombat

Fűszeres sertésborda

 


 

Hozzávalók

8 db rövidkaraj szelet 

1 dl olaj

 1/2 dl ketchup (vagy 1 evőkanálnyi paradicsompüré)  

1 kávéskanálnyi mustár

 1/2 dl borecet 

cukor

2 csokor snidling

Elkészítése

A karajszeleteket kicsontozzuk ( a csontokból egy húsleveskockával erősítve orjalevest készíthetünk). A húst kissé kiverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk.

Alufóliával kibélelünk egy tűzálló tálat, a hússzeleteket tetőcserép-szerűen félig egymásra fektetjük és leöntjük a mártással, mely a következőképpen készül:   

az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a ketchupot (vagy a paradicsompürét), a kiskanálnyi mustárt, a borecetet, egy csipetnyi cukrot és az apróra vágott snidlinget.

A mártással leöntött hús fölött az alufóliát összezárjuk, és a sütőben 35-40 percig sütjük.

A sütési idő leteltével kinyitjuk a fóliát és megnézzük, hogy a mártás kellően besűrűsödött-e. Ha szükséges, egy kicsit még fedetlenül melegítjük egy ideig.

Tálalás

Petrezselymes rizs vagy  krumpli a hozzáillő köret.

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése