Hozzávalók
8 db rövidkaraj szelet
1 dl olaj
1/2 dl ketchup (vagy 1 evőkanálnyi paradicsompüré)
1 kávéskanálnyi mustár
1/2 dl borecet
cukor
2 csokor snidling
Elkészítése
A karajszeleteket kicsontozzuk ( a csontokból egy húsleveskockával erősítve orjalevest készíthetünk). A húst kissé kiverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk.
Alufóliával kibélelünk egy tűzálló tálat, a hússzeleteket tetőcserép-szerűen félig egymásra fektetjük és leöntjük a mártással, mely a következőképpen készül:
az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a ketchupot (vagy a paradicsompürét), a kiskanálnyi mustárt, a borecetet, egy csipetnyi cukrot és az apróra vágott snidlinget.
A mártással leöntött hús fölött az alufóliát összezárjuk, és a sütőben 35-40 percig sütjük.
A sütési idő leteltével kinyitjuk a fóliát és megnézzük, hogy a mártás kellően besűrűsödött-e. Ha szükséges, egy kicsit még fedetlenül melegítjük egy ideig.
Tálalás
Petrezselymes rizs vagy krumpli a hozzáillő köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése