Közeleg a Karácsony, íme egy kevésbé szokványos halrecept a pikáns ízek kedvelőinek.
Hozzávalók
8 db pontyszelet (filé vagy patkó) vagy másfajta hal is lehet
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
1 db narancs
1 db citrom
bors, babérlevél, kakukkfű
2 dl bor
só
olaj
Elkészítése
A pontyszeleteket besózzuk, fél óráig állni hagyjuk
Két evőkanál olajon megfonnyasztunk 1 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve belereszeljük egy citrom és egy narancs sárga héját, belevágjuk kis kockákra a narancs húsát. meghintjük egy csapott mokkáskanálnyi kakukkfűvel, beleteszünk 2 babérlevelet és 3-4 szem feketeborsot, majd felöntjük a 2 dl borral (a recept testes vörös bort javasol hozzá).
Fedő nélkül kb. negyedóráig forraljuk, ekkor tesszük bele a halszeleteket, majd fedő alatt, nagyon kis lángon 20 percig pároljuk.
Tálalás
Végül a halszeleteket óvatosan forró tálra szedjük, rászűrjük a levét.
Párolt rizs illik hozzá.
(8150 J/1940 kal)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése