2024. december 19., csütörtök

Francia ponty

 


Közeleg a Karácsony, íme egy kevésbé szokványos halrecept a pikáns ízek kedvelőinek.

Hozzávalók

8 db pontyszelet (filé vagy patkó) vagy másfajta hal is lehet

1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma

1 db narancs

1 db citrom

bors, babérlevél, kakukkfű

2 dl bor

olaj

Elkészítése

A pontyszeleteket besózzuk, fél óráig állni hagyjuk 

Két evőkanál olajon megfonnyasztunk 1 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve belereszeljük egy citrom és egy narancs sárga héját, belevágjuk kis kockákra a narancs húsát. meghintjük egy csapott mokkáskanálnyi kakukkfűvel, beleteszünk 2 babérlevelet és 3-4 szem feketeborsot, majd felöntjük a 2 dl borral (a recept testes vörös bort javasol hozzá). 

 Fedő nélkül kb. negyedóráig forraljuk, ekkor tesszük bele a halszeleteket, majd fedő alatt, nagyon kis lángon 20 percig pároljuk. 

Tálalás

Végül a halszeleteket óvatosan forró tálra szedjük, rászűrjük a levét.

 Párolt rizs illik hozzá.

(8150 J/1940 kal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése