2014. június 30., hétfő

Segoviai sült fagylalt

Hozzávalók :   3  tojásból  piskóta (vagy  egy  készen  kapható  piskóta  tortalap  fele)
                      30  dkg  vaníliafagylalt ( vagy  parfé )
                      30  dkg  narancsfagylalt  ( vagy  parfé )
                      8  db  tojásfehérje
                      1  db  tojássárgája
                      12  dkg  kristálycukor

Elkészítése :   A  tojásfehérjéből  a  cukorral  kemény  habot  verünk,  egy  tojás  sárgájával  színezzük.
A  fagylaltot  a  piskótalapra  helyezzük, a  habbal  a  fagylaltot  beburkoljuk,  habkártyával  mintázzuk,  1  percre  forró  sütőbe  tesszük.

Tálalás :   Felszeletelve  azonnal  tálaljuk.  (  Ízlés  szerint  pár  szem  gyümölccsel,  menta- vagy  citromfű  levéllel  díszítjük.)

A  recept  egy  régi  Nők  Lapjából  való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése