2014. június 30., hétfő

Gazpacho andalúz módra

  Nemrég  jöttünk  haza  egy rövid  spanyolországi  nyaralásból,  így  épp aktuális  a  spanyol  receptek  megörökítése.

  Tehát :  gazpacho

Hozzávalók :   50 dkg  kígyóuborka
                      50 dkg  paradicsom
                      15 dkg  marinált  paprika
                        2 db  zsemlye
                      10 dkg  paradicsompüré
                       só,  bors,  fokhagyma

Elkészítés :    A  zsemlyét  vízbe  áztatjuk,  hozzáadjuk  a  paradicsompürét,  sót,  borsot,  fokhagymát  és   a  feldarabolt  uborkát,  paradicsomot.  Pépesre  turmixoljuk,  majd  egy  nagyobb  lyukú szűrőn   átszűrjük,  fehér  borral,  porcukorral,  citrommal  ízesítjük,  behűtjük.
Tálaláskor apró  kockára  vágott  uborkát,  paradicsomot  és  kenyeret  adunk  hozzá.
                 
A  recept  egy  régi  Nők  Lapjából  való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése