Nemrég jöttünk haza egy rövid spanyolországi nyaralásból, így épp aktuális a spanyol receptek megörökítése.
Tehát : gazpacho
Hozzávalók : 50 dkg kígyóuborka
50 dkg paradicsom
15 dkg marinált paprika
2 db zsemlye
10 dkg paradicsompüré
só, bors, fokhagyma
Elkészítés : A zsemlyét vízbe áztatjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, sót, borsot, fokhagymát és a feldarabolt uborkát, paradicsomot. Pépesre turmixoljuk, majd egy nagyobb lyukú szűrőn átszűrjük, fehér borral, porcukorral, citrommal ízesítjük, behűtjük.
Tálaláskor apró kockára vágott uborkát, paradicsomot és kenyeret adunk hozzá.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése