2014. június 30., hétfő

Aranjuez kertjeinek salátája

Hozzávalók :  2  db  fejessaláta
                    20  dkg  paradicsom
                    20  dkg  kígyóuborka
                    10  dkg  spárga
                    20  dkg  sárgarépa
                    10  dkg  vöröshagyma
                      2  db  keménytojás
                      1  db  citrom
                      1  dl  olívaolaj
                      2  dl  vörösbor

Elkészítése :  A  leveleire  szedett salátát  és  a  felszeletelt  hozzávalókat  üvegtálba  tesszük, a  borból, olívaolajból,  citromléből  öntetet  készítünk és  meglocsoljuk  vele  a  zöldségeket.  ( A recept  nem  írja,  de  a  spárgát   előbb egy  kicsit  meg  lehet  párolni.) A  tetejére  tesszük  a  cikkekre  vágott keménytojásokat. Természetesen  az  öntethez  ízlés  szerint  tehetünk  egy  kis  cukrot, sót, őrölt  borsot is.
   
A  recept  egy  régi  Nők  lapjából  való.          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése