2023. május 3., szerda

Kapros salátafőzelék

 


 

 Erdélyi recept.

Hozzávalók

4 nagy fej saláta

2 evőkanál olaj vagy 4 dkg vaj

1 dl tejföl

1 evőkanál liszt

citromlé

1 csokornyi kapor

fokhagyma

Elkészítése

 A salátát leveleire szedve megmossuk, ujjnyi laskára vágjuk és a forró olajon vagy vajon megforgatjuk. Kissé megsózzuk, meghintjük a finomra vágott kaporral és addig pároljuk, míg a saláta megpuhul.

Az egészet a tejföl és a liszt keverékével besűrítjük, kevés citromlével savanyítjuk.

(Az eredeti receptben nem szerepel, de tehetünk bele 1 gerezd fokhagymát is, ha úgy jobban szeretjük.)

Tálalás

Sült húshoz, halhoz vagy kolbászhoz tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése