Hozzávalók
25 dkg liszt
10 dkg sertészsír
2 db tojás szétválasztva
tej
só
10 dkg kristálycukor
10 dkg dióbél (őrölt)
vaníliás cukor
Elkészítése
A lisztet összegyúrjuk a zsírral, 2 tojássárgájával, egy csipetnyi sóval és 1 dl tejjel. Cipóban egy óra hosszat pihentetjük, majd téglalap alakúra, vékonyra nyújtjuk. A tésztalapot szorosan összegöngyöljük, mintha beiglit sodornánk össze.
A göngyöleget éles késsel ujjnyi szeletekre vágjuk, tenyerünkkel vékonyra nyomva mindegyikre egy halom tölteléket teszünk. A töltelékkel megrakott tésztakorongokat félbehajtjuk, és sütőlemezre fektetve szép pirosra sütjük.
Töltelék: : a tojások fehérjéből 10 dkg cukorral kemény habot verünk, hozzákeverjük a 10 dkg darált diót.
Tálalás
Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése