2023. május 8., hétfő

Dióskifli

 

 
Olcsó, sokáig friss, finom sütemény. Ez a mennyiség egy nagy gáztepsit tölt meg.

 

Hozzávalók

25 dkg liszt

10 dkg sertészsír

2 db tojás szétválasztva

tej

10 dkg kristálycukor

10 dkg dióbél (őrölt)

vaníliás cukor

Elkészítése

A lisztet összegyúrjuk a zsírral, 2 tojássárgájával, egy csipetnyi sóval és 1 dl tejjel. Cipóban egy óra hosszat pihentetjük, majd téglalap alakúra, vékonyra nyújtjuk. A  tésztalapot szorosan összegöngyöljük, mintha beiglit sodornánk össze.

A göngyöleget éles késsel ujjnyi szeletekre vágjuk, tenyerünkkel vékonyra nyomva mindegyikre egy halom tölteléket teszünk. A töltelékkel megrakott tésztakorongokat félbehajtjuk, és sütőlemezre fektetve szép pirosra sütjük.

Töltelék: : a tojások fehérjéből 10 dkg cukorral  kemény habot verünk, hozzákeverjük a 10 dkg darált diót.

Tálalás

Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.

 

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése