2023. május 16., kedd

Újhagyma főzelék

 


 

Hozzávalók

4 csomag újhagyma

olaj vagy vaj

1 dl tejföl

1 csapott evőkanál liszt

1 db húsleveskocka

Elkészítése

Az újhagymát megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk a zöldjével együtt. 2 evőkanál olajat vagy 4 dkg vajat megforrósítunk, néhány percig pároljuk rajta a hagymát,  nagyon kevés vizet öntünk alá, egy húsleveskockával ízesítjük, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Párolás közben megkeverjük, ha szükséges, még egy kis vizet öntünk alá.

Végül, ha megpuhult, 1 dl tejfölt simára keverünk 1 csapott evőkanál liszttel és 1 késhegynyi pirospaprikával, és ezzel sűrítjük be a főzeléket.

Tálalás

Adhatunk hozzá valamilyen feltétet, például sült virslit, szafaládét vagy fasírtot.   

Megjegyzés:  2650 J, 630kal (feltét nélkül)

  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése