Hozzávalók
60 dkg sovány sertéshús
2 db zsemlye
10 dkg füstölt szalonna
2 db tojás
tej
2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál borecet
cukor
törött bors
pirospaprika
szegfűszeg
petrezselyem zöldje
liszt
Elkészítése
A zsemlyéket tejben megáztatjuk és a hússal együtt átdaráljuk. Belekaparjuk a füstölt szalonnát, összedolgozzuk a tojásokkal, fűszerezzük ízlés szerint sóval, késhegynyi törött borssal, mokkáskanálnyi pirospaprikával, 2 szem finomra tört szegfűszeggel és egy csokornyi apróra vágott petrezselyemzölddel. Az összegyúrt masszából 12 db kis húspogácsát formázunk.
Egy hőálló edényben összekeverjük a bort és a borecetet, megsózzuk, teszünk bele egy kiskanál cukrot és felforraljuk. Beletesszük a húspogácsákat és lefedve a sütőben kb. 30 percig sütjük, közben a húspogácsákat időnként megforgatjuk. Ha a levét időközben elfőné, kevés forró vízzel pótoljuk.
Végül simára keverünk egy evőkanálnyi lisztet 3 evőkanál vízzel és ezzel sűrítjük be a fasírt mártását.
Tálalás
Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk, leginkább a párolt rizs illik hozzá.
(25160 J, 5990 kal)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése