2023. május 20., szombat

Részeges fasírt

 


Hozzávalók

60 dkg sovány sertéshús

2 db zsemlye

10 dkg füstölt szalonna

2 db tojás

tej

2 dl száraz fehérbor

1 evőkanál borecet

cukor

törött bors

pirospaprika

szegfűszeg

petrezselyem zöldje

liszt

Elkészítése

A zsemlyéket tejben megáztatjuk és a hússal együtt átdaráljuk.  Belekaparjuk a füstölt szalonnát, összedolgozzuk a tojásokkal, fűszerezzük ízlés szerint sóval, késhegynyi törött borssal, mokkáskanálnyi pirospaprikával, 2 szem finomra tört szegfűszeggel és egy csokornyi apróra vágott petrezselyemzölddel.  Az összegyúrt masszából 12 db kis húspogácsát formázunk.

Egy hőálló edényben összekeverjük a bort és a borecetet, megsózzuk, teszünk bele egy kiskanál cukrot és felforraljuk. Beletesszük a húspogácsákat és lefedve a sütőben kb. 30 percig sütjük, közben a húspogácsákat időnként megforgatjuk. Ha a levét időközben elfőné, kevés forró vízzel pótoljuk.

Végül simára keverünk egy evőkanálnyi lisztet   3 evőkanál vízzel és ezzel sűrítjük be a fasírt mártását.

Tálalás

Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk, leginkább a párolt rizs illik hozzá.  

(25160 J, 5990 kal) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése