Vékonyra kiverünk nyolc marhafelsál szeletet, enyhén megsózzuk, megborsozzuk és paradicsompürével vagy ketchuppal vékonyan megkenjük. Mindegyikre 1-1 ceruzavastagságú edámi vagy ementáli sajtdarabot fektetünk és a húst rágöngyölve hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
Két evőkanál olajon köröskörül átsütjük a hústekercseket, majd mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Párolás közben adhatunk hozzá egy babérlevelet és 1-2 szem borókabogyót. Víz helyett vörösborral is párolhatjuk.
Ha a hús megpuhult, levébe 1 deci tejfölt keverünk. Sós vízben főtt spagetti vagy párolt rizs illik hozzá.
Tálalás előtt el ne feledjük kiszedni a hústűket illetve a fogpiszkálókat a húsroládokból.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése