Hozzávalók
Palacsinta: 3 db tojás
20 dkg liszt
5 dkg porcukor + a szóráshoz
1/2 liter tej
olaj
vaj
Töltelék: 35 dkg gesztenyemassza
2 evőkanál rum
2 evőkanál barackíz
tej
Elkészítése
A 3 tojás sárgáját habosra keverjük 5 dkg porcukorral, hozzáadunk 20 dkg lisztet, 4 evőkanál olajat, egy csipet sót és simára keverjük 1/2 liter tejjel, majd a tésztát 30 percig pihentetjük. Ekkor adjuk hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjét, majd kevés vajon a szokottnál vastagabb, könnyű palacsintákat sütünk belőle.
Míg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a tölteléket: a gesztenyemasszát áttörjük, adunk hozzá 2 evőkanál rumot, 2 evőkanál híg barackízt és annyi tejet, hogy kenhető krémet kapjunk. Ezzel a krémmel töltjük a kész palacsintákat, majd négyrét hajtva tűzálló tálra, félig egymásra fektetjük.
Tálalás
A tálba tett palacsinták tetejét megszórjuk porcukorral és a sütőben átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.
A tűzálló tálban adjuk asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése