2020. március 27., péntek

Gesztenyés palacsinta







Hozzávalók

Palacsinta:  3 db tojás
                      20 dkg liszt
                                                  5 dkg porcukor + a szóráshoz
                    1/2 liter tej
         olaj
       vaj
 

                       Töltelék:   35 dkg gesztenyemassza
                          2 evőkanál rum
                                 2 evőkanál barackíz
      tej

Elkészítése

A 3 tojás sárgáját habosra keverjük 5 dkg porcukorral, hozzáadunk 20 dkg lisztet, 4 evőkanál olajat, egy csipet sót és simára keverjük 1/2 liter tejjel, majd a tésztát 30 percig pihentetjük. Ekkor adjuk hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjét, majd kevés vajon a szokottnál vastagabb, könnyű palacsintákat sütünk belőle.
Míg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a tölteléket: a gesztenyemasszát áttörjük, adunk hozzá 2 evőkanál rumot, 2 evőkanál híg barackízt és annyi tejet, hogy kenhető krémet kapjunk. Ezzel a krémmel töltjük a kész palacsintákat, majd négyrét hajtva tűzálló tálra, félig egymásra fektetjük.

Tálalás

A tálba tett palacsinták tetejét megszórjuk porcukorral és a sütőben átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.
A tűzálló tálban adjuk asztalra. 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése