2014. november 4., kedd
Erdei pecsenye
Kép: Internet
Hozzávalók : 1 kg szép sovány sertéscomb
A pácléhez : 1 evőkanál borókabogyó
1 evőkanál koriander
2 fej (nem gerezd!) fokhagyma
2 evőkanál só
víz
Elkészítése : Lábasba fektetjük a húst és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, így mérve meg a pácléhez való víz mennyiségét. Ezután a húst kivesszük, betesszük a hűtőszekrénybe. A vízbe beletesszük a páclé hozzávalóit ( a fokhagymát apróra vágva), majd fedő alatt két óra hosszat forraljuk, ezután kihűtjük. Ebbe a vízbe fektetjük a húsdarabot, és nagyon gondosan lezárva (nehogy a hűtőben lévő többi élelmiszer átvegye a szagát) egy hétig a hűtőszekrényben tartjuk. Ezalatt az idő alatt ajánlatos a húst időnként a páclében megforgatni, hogy az ízek jól átjárják.
Ezután a húst a pácléből kiemeljük, és friss hideg vízben a tűzre téve, fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. (A páclevet kiöntjük, felhasználni nem szabad.)
Végeredményül gyönyörű fehér, zamatos húst kapunk.
Tálalás : Ha hidegen felszeletelve tálaljuk, előtte forgassuk meg pirospaprikában.
Ha melegen akarjuk adni, felszeleteljük és sűrű palacsintatésztába mártva szép pirosra sütjük.
Címkék:
borókabogyó,
erdei,
fokhagyma,
főétel,
főz,
hús,
húsétel,
koriander,
pác,
palacsintatészta,
paprika,
pecsenye,
sertéscomb
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése