2014. november 4., kedd

Erdei pecsenye


                     Kép:  Internet


Hozzávalók :  1 kg szép sovány sertéscomb
  
A pácléhez :    1 evőkanál borókabogyó
                      1 evőkanál koriander
                      2 fej (nem gerezd!) fokhagyma
                      2 evőkanál só
                      víz

Elkészítése :  Lábasba  fektetjük  a  húst  és  felöntjük  annyi  vízzel,  hogy  bőven  ellepje,  így  mérve  meg  a  pácléhez  való  víz  mennyiségét.  Ezután  a  húst  kivesszük,  betesszük  a  hűtőszekrénybe.  A  vízbe  beletesszük  a  páclé  hozzávalóit (  a  fokhagymát  apróra  vágva),  majd  fedő  alatt  két  óra  hosszat  forraljuk, ezután  kihűtjük.  Ebbe  a  vízbe  fektetjük  a  húsdarabot,  és  nagyon  gondosan  lezárva  (nehogy  a  hűtőben  lévő  többi  élelmiszer  átvegye  a  szagát)  egy  hétig  a  hűtőszekrényben  tartjuk. Ezalatt  az  idő  alatt  ajánlatos  a  húst  időnként  a  páclében megforgatni,  hogy  az  ízek  jól  átjárják.
                    Ezután  a  húst  a  pácléből  kiemeljük,  és  friss  hideg  vízben  a  tűzre  téve,  fedő  alatt,  kis  lángon  puhára  főzzük. (A  páclevet  kiöntjük,  felhasználni  nem  szabad.)
                   Végeredményül  gyönyörű  fehér,  zamatos  húst  kapunk.

Tálalás :  Ha  hidegen  felszeletelve  tálaljuk,  előtte  forgassuk  meg  pirospaprikában.
               Ha  melegen  akarjuk  adni,  felszeleteljük  és  sűrű  palacsintatésztába  mártva  szép  pirosra  sütjük.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése