2014. november 7., péntek
Túrópuding vaníliasodóval
Hozzávalók : 2 db zsemlye
tej
25 dkg tehéntúró
3 tojás
5 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
(tehetünk bele mazsolát is)
Elkészítése : Tejben megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk a zsemlyéket, és a túróval együtt áttörjük. A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal és a porcukorral, hozzáadjuk az áttört masszát és a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral ízesítjük. Végül lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Vastagon kivajazott pudingformába öntjük, és a forró sütőbe, vízzel félig levő tepsibe állítjuk. Először nagy lángon, majd takarékon gőzöljük, összesen 45 percig.
Tálalás : A formából tálra borítjuk és vaníliasodóval tálaljuk.
Megjegyzés : Készíthetjük tűzálló tálban, vagy egyszemélyes formákban is, akkor abban az edényben adjuk asztalra, amelyikben készült.
Vaníliasodó
Hozzávalók : 2 db tojás
1 csapott evőkanál liszt
8 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor (vagy egy darabka vanília)
1/2 liter tej
Elkészítése : Szétválasztjuk a tojásokat, és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, és a tejjel felengedve, habverővel kevergetve, gőz fölött sűrű mártássá főzzük. A gőzről levéve közé keverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Tálalás : A túrópudinghoz tálaljuk, a tányérokba adagolt pudingra öntjük.
Címkék:
citromhéj,
desszert,
édesség,
gőzfürdő,
liszt,
porcukor,
puding,
pudingforma,
sodó,
tehéntúró,
tej,
tojás,
tojáshab,
tojássárgája,
túró,
tűzálló tál,
vaníliás cukor,
vaníliasodó,
zsemlye
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése