2014. november 7., péntek

Túrópuding vaníliasodóval





Hozzávalók :  2 db zsemlye
                      tej
                      25 dkg tehéntúró
                      3 tojás
                      5 dkg vaj
                      10 dkg porcukor
                      1 citrom reszelt héja 
                      1 csomag vaníliás cukor  
                      (tehetünk bele mazsolát is)

Elkészítése :   Tejben  megáztatjuk,  majd  jól  kinyomkodjuk  a  zsemlyéket,  és  a  túróval  együtt  áttörjük.  A  tojássárgákat  habosra  keverjük  a  vajjal  és  a  porcukorral,  hozzáadjuk  az  áttört  masszát  és  a  reszelt  citromhéjjal,  a  vaníliás  cukorral  ízesítjük.  Végül  lazán  hozzákeverjük  a  kemény  habbá  vert  tojásfehérjét.
                      Vastagon  kivajazott  pudingformába  öntjük,  és  a  forró  sütőbe,  vízzel  félig  levő  tepsibe  állítjuk.  Először  nagy  lángon,  majd  takarékon  gőzöljük,  összesen  45 percig.

Tálalás :  A  formából  tálra  borítjuk  és  vaníliasodóval  tálaljuk.

Megjegyzés :  Készíthetjük  tűzálló  tálban,  vagy  egyszemélyes  formákban  is,  akkor  abban  az  edényben  adjuk  asztalra,  amelyikben  készült.

Vaníliasodó

Hozzávalók :  2 db tojás
                      1 csapott  evőkanál liszt
                      8 dkg cukor
                      1 tasak vaníliás cukor (vagy egy darabka vanília)
                      1/2 liter tej

Elkészítése :  Szétválasztjuk  a  tojásokat,  és  a  tojássárgákat  habosra  keverjük  a  cukorral,  a  vaníliás  cukorral  és  a  liszttel,  és  a  tejjel  felengedve,  habverővel  kevergetve,  gőz  fölött  sűrű  mártássá  főzzük.  A  gőzről  levéve  közé  keverjük  a  tojások  kemény  habbá  vert  fehérjét.

Tálalás :  A  túrópudinghoz  tálaljuk,  a  tányérokba  adagolt  pudingra öntjük. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése