2014. november 9., vasárnap
Svéd burgonyasaláta
Hozzávalók : 50 dkg burgonya
ecet
2 dl tejföl
2 dl joghurt
1 kiskanálnyi mustár
cukor
citromlé
só
snidling
3-4 db pácolt hering
2-3 db ecetes uborka
2-3 evőkanálnyi marinált paprika
Elkészítése : Héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, kb.1/2 cm vastag karikára vágjuk a burgonyát, és még melegen leöntjük ecetes-sós-cukros páclével.
Amíg hűl a burgonya, elkészítjük az öntetet : összekeverjük a tejfölt a joghurttal, a mustárral, sóval, csipetnyi cukorral, pár cseppnyi citromlével, adunk hozzá egy csokor apróra vágott snidlinget.
Ezután leszűrjük a burgonyáról a páclevet, jól lecsöpögtetjük, összekeverjük a mártással. Hozzá keverjük a kiszálkázott, csíkokra vágott pácolt heringet, a karikára vágott ecetes uborkát és a marinált paprikát.
Legalább egy napra jégbe hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése