2014. november 9., vasárnap

Svéd burgonyasaláta





Hozzávalók :   50 dkg burgonya
                       ecet
                       2 dl tejföl
                       2 dl joghurt
                       1 kiskanálnyi mustár
                       cukor
                       citromlé 
                      
                       snidling
                       3-4 db pácolt hering
                       2-3 db ecetes uborka
                       2-3 evőkanálnyi marinált paprika

Elkészítése :  Héjában  megfőzzük,  majd  megtisztítjuk,  kb.1/2 cm  vastag  karikára  vágjuk  a  burgonyát,  és  még  melegen  leöntjük  ecetes-sós-cukros  páclével.  
                     Amíg  hűl  a  burgonya,  elkészítjük  az  öntetet :  összekeverjük  a  tejfölt  a  joghurttal,  a  mustárral,  sóval,  csipetnyi  cukorral,  pár  cseppnyi  citromlével,  adunk  hozzá  egy  csokor  apróra  vágott  snidlinget.
                     Ezután  leszűrjük  a  burgonyáról  a  páclevet,  jól  lecsöpögtetjük,  összekeverjük  a  mártással.  Hozzá  keverjük  a  kiszálkázott,  csíkokra  vágott  pácolt  heringet,  a  karikára  vágott  ecetes  uborkát  és  a  marinált  paprikát.
                     Legalább  egy  napra  jégbe  hűtjük,  hogy  az  ízek  összeérjenek.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése