2014. november 5., szerda
Normann csirke
Kép : Internet
Hozzávalók : egy szép 1,5 kg-os csirke
1 db póréhagyma
3-4 szál sárgarépa
3 db közepes vöröshagyma
almabor (vagy száraz fehérbor, de az almabor az igazi)
só, bors
olaj
Elkészítése : A csirkét úgy daraboljuk fel, mintha paprikás csirkét készítenénk, majd sóval és őrölt borssal bedörzsöljük. A pórét gondosan megmossuk, majd kétcentis darabokra vágjuk. A sárgarépákat megtisztítjuk és hosszában négybe, a megtisztított vöröshagymákat pedig cikkekre vágjuk.
A húsdarabokat két evőkanál olajon körbe sütjük, mellédobjuk a feldarabolt zöldségféléket, leöntjük 1 dl almaborral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés borral pótoljuk.
Ha elkészült, a levét és a zöldségeket összeturmixoljuk.
Tálalás : A húsdarabokat forró tálra tesszük, a mártást ráöntjük a pecsenyére.
Burgonyfánk vagy párolt rizs illik hozzá.
Címkék:
almabor,
baromfi,
csirke,
fehér bor,
főétel,
húsétel,
külföld,
normann,
párol,
póréhagyma,
sárgarépa,
vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése