2014. november 5., szerda

Normann csirke


                    Kép : Internet                           


Hozzávalók :  egy szép 1,5  kg-os csirke
                      1 db póréhagyma
                      3-4 szál sárgarépa
                      3 db közepes vöröshagyma
                      almabor  (vagy száraz fehérbor, de az almabor az igazi)
                      só, bors
                      olaj 

Elkészítése :  A  csirkét  úgy  daraboljuk  fel,  mintha  paprikás  csirkét  készítenénk,  majd  sóval  és  őrölt  borssal  bedörzsöljük.  A  pórét  gondosan  megmossuk,  majd  kétcentis  darabokra  vágjuk.  A  sárgarépákat  megtisztítjuk  és hosszában  négybe,  a  megtisztított  vöröshagymákat  pedig  cikkekre  vágjuk.
                    A  húsdarabokat  két  evőkanál  olajon  körbe  sütjük,  mellédobjuk  a  feldarabolt  zöldségféléket,  leöntjük  1 dl  almaborral  és  fedő  alatt,  kis  lángon  puhára  pároljuk.  Ha  a  levét  elfőné,  egy  kevés  borral  pótoljuk.
                   Ha  elkészült,  a  levét  és  a  zöldségeket  összeturmixoljuk.

Tálalás :  A  húsdarabokat  forró  tálra  tesszük,  a  mártást  ráöntjük  a  pecsenyére.
               Burgonyfánk  vagy  párolt  rizs  illik  hozzá.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése