2014. november 1., szombat
Waldorf sonkatekercs
Hozzávalók : 4 db vékony sonkaszelet
1 db zellergumó
2 db alma
1 dl joghurt
1/2 citrom leve
só, porcukor
5 dkg durvára vágott dió + néhány egész szem a díszítéshez
1 db narancs
Elkészítése : Először a mártást készítjük el - a joghurtot simára keverjük a citromlével, egy csipetnyi sóval és porcukorral.
A zellergumót meghámozzuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és egy tésztaszűrőbe rakva, lobogó forró ecetes vízbe mártjuk 2-3 percre. Lecsepegtetjük és összekeverjük a hasonlóképpen összevágott almával, majd a mártással. Közé keverjük a durvára vágott diót és a narancsgerezdek felét, kis darabokra vágva.
Az elkészült salátát belegöngyöljük a sonkaszeletekbe.
Tálalás : A sonkatekercsekre egy-egy szép diódarabot és narancsgerezdet fektetünk.
Címkék:
alma,
citromlé,
dió,
előétel,
hidegkonyha,
joghurt,
narancs,
porcukor,
sonka,
sonkatekercs,
zellergumó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése