2014. november 1., szombat

Waldorf sonkatekercs


Hozzávalók :   4 db vékony sonkaszelet
                       1 db zellergumó
                       2 db alma
                       1 dl joghurt
                       1/2 citrom leve
                       só, porcukor
                       5 dkg durvára vágott dió +  néhány  egész  szem  a  díszítéshez
                       1 db narancs

Elkészítése :   Először  a  mártást  készítjük  el  -  a  joghurtot  simára  keverjük  a  citromlével,  egy  csipetnyi  sóval  és  porcukorral.
                      A  zellergumót  meghámozzuk,  gyufaszálnyi  darabokra  vágjuk,  és  egy  tésztaszűrőbe  rakva,  lobogó  forró  ecetes  vízbe  mártjuk  2-3 percre.  Lecsepegtetjük  és  összekeverjük  a  hasonlóképpen  összevágott  almával,  majd  a  mártással.  Közé keverjük  a  durvára  vágott  diót  és  a  narancsgerezdek  felét,  kis  darabokra  vágva.
                      Az  elkészült  salátát  belegöngyöljük  a  sonkaszeletekbe.

Tálalás :  A  sonkatekercsekre  egy-egy  szép  diódarabot  és  narancsgerezdet  fektetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése