2014. november 3., hétfő
Rakott burgonyapüré
Kép: Internet
Ez az étel alkalmas a maradék burgonyapüré újjávarázsolására, de frissen előállítani sem tart sokáig. Így igen alkalmas munkás hétköznapi ebéd gyors második fogásának vagy vacsorának.
Egyszerű és nagyszerű.
Hozzávalók : 1/2 kg burgonya
só
5 dkg vaj
tej
20 dkg lángolt kolbász
4-5 db tojás
Elkészítése : A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük és a vajjal, tejjel a szokott módon burgonyapürét készítünk belőle.
Kivajazunk egy közepes méretű, mély tűzálló tálat és beleterítjük a pürét. Kirakjuk a lebőrözött és karikára vágott kolbásszal, majd ráöntjük a villával simára kevert tojásokat. A forró sütőbe dugjuk, és addig sütjük, míg a tojás meg nem kocsonyásodott, de kiszárítani nem szabad.
A kolbász elég sós, ezért felesleges a tojást megsózni. Sülés közben a kolbászból a fűszeres zsír a burgonyába olvad, ha maradék burgonyából készítettük, akkor elveszi annak esetleges mellékízét, és zamatossá teszi a tojást is.
Tálalás : Meghinthetjük vágott zöldpetrezselyemmel is.
Salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Utána jólesik egy forró tea vagy egy jófajta bor, nyáron pedig egy hűsítő fröccs.
(7900 J/ 1330 kal)
Címkék:
burgonya,
burgonyapüré,
ebéd,
egytálétel,
főétel,
gyors,
kolbász,
rakott,
sütő,
tej,
tojás,
vacsora,
vaj
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése