2014. november 3., hétfő

Rakott burgonyapüré


                                                                                        Kép: Internet

Ez  az  étel  alkalmas  a  maradék  burgonyapüré  újjávarázsolására,  de  frissen  előállítani  sem  tart  sokáig.  Így  igen  alkalmas  munkás  hétköznapi  ebéd  gyors  második  fogásának  vagy  vacsorának.
Egyszerű  és  nagyszerű.

Hozzávalók :  1/2 kg burgonya
                      só
                      5 dkg vaj
                      tej
                     20 dkg lángolt kolbász 
                     4-5 db tojás

Elkészítése :  A  burgonyát  megtisztítjuk,  kockára  vágjuk  és  sós  vízben  megfőzzük,  leszűrjük,  áttörjük  és  a  vajjal,  tejjel  a  szokott  módon  burgonyapürét  készítünk  belőle.
                    Kivajazunk  egy  közepes  méretű,  mély  tűzálló  tálat  és  beleterítjük  a  pürét.  Kirakjuk  a  lebőrözött  és  karikára  vágott  kolbásszal,  majd  ráöntjük  a  villával  simára  kevert  tojásokat.  A  forró  sütőbe  dugjuk,  és  addig  sütjük,  míg  a  tojás  meg  nem  kocsonyásodott,  de  kiszárítani  nem  szabad.
                    A  kolbász  elég  sós,  ezért  felesleges  a  tojást  megsózni.  Sülés  közben  a  kolbászból  a  fűszeres  zsír  a  burgonyába  olvad,  ha  maradék  burgonyából  készítettük,  akkor  elveszi  annak  esetleges  mellékízét,  és  zamatossá  teszi  a  tojást  is. 

Tálalás :  Meghinthetjük  vágott  zöldpetrezselyemmel  is.
               Salátával  vagy  savanyúsággal  tálaljuk.
               Utána  jólesik  egy  forró  tea  vagy  egy  jófajta  bor,  nyáron  pedig  egy  hűsítő  fröccs.

(7900 J/ 1330 kal)

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése